5 gode sparetips til en bedre økonomi

Har du problemer med overtræk eller for få penge på kontoen, når måneden er forbi? I en moderne husstand er der gudskelov masser af oplagte steder, hvor du kan foretage besparelser. Her i artiklen får du en række gode sparetips til en bedre økonomi.

Internet, TV og mobilabonnement

Det første oplagte sted at kigge efter besparelser er på internet, TV og mobilabonnementerne. Hvis du har alle 3 ting, så få dem samlet hos en enkelt udbyder. Firmaerne kan næsten altid lave nogle rigtig fine priser, hvis du samler alle dine abonnementer et sted. Alternativt kan I gøre brug af de mange online sammenligningstjenester, hvor du hurtigt kan skabe dig et overblik over markedets bedste abonnementer.

Spar penge på strømmen

Det næste oplagte sted at spare penge hver måned er på strømmen. Hvis du ikke har fået installeret energivenlige pærer, elspareskinner og strømbesparende hvidevarer, er det på tide at komme i gang. Sidst men ikke mindst så handler det også om at være fornuftig. Hav kun lys tændt i de rum, hvor der rent faktisk opholder sig nogen. Tager du ovenstående råd til dig, vil du allerede fra næste strømregning kunne se en betydelig forskel.

Madbudgettet

Hvis du er typen, der ofte køber mad ude i byen eller køber meget spontant ind, så vil du helt sikkert kunne spare nogle penge på madbudgettet hver måned. Pas på med at være for ambitiøs den første måned. Du skal også være meget realistisk omkring, hvad du reelt set kan leve for. Gå efter de gode tilbud og handl ind til flere dage ad gangen. Følger du de råd, kan du løbende sætte madbudgettet ned, indtil det er realistisk.

Forsikringer

Et andet oplagt sted at spare penge, er på husstandens forsikringer. Det kan være alt fra ulykkesforsikringen, bilforsikringen og indboforsikringen. Indhent tilbud fra forskellige selskaber og prøv at få et samlet tilbud på alle dine forsikringer. Du vil ofte kunne få tingene billigere, hvis du har alle dine forsikringer hos et forsikringsselskab.

Kig dit billån efter

En moderne husstand har en eller flere biler. Med til bilen følger typisk også et billån, der løbende skal betales af. Har du undersøgt, om du betaler for meget dit billån eller for nogle af dine andre lån? Særligt hvis du har taget dit billån hos en online udbyder af lån som fx basisbank, vil du med stor sandsynlighed kunne få et væsentligt billigere billån i banken. Dog skal du være opmærksom på, at kravene er højere i banken, og derfor er det ikke sikkert, at du kan blive godkendt til at få et billån. Uanset hvad er det altid godt at få et indblik i, hvad din bank kan tilbyde. Så kan du nemlig altid gå tilbage til din nuværende udbyder og høre om mulighederne for en prisændring. Ud over dit billån kan du også undersøge, om du kan få omlagt dine andre lån, så de bliver billigere for dig. Det vil typisk kun være en fordel, hvis du har gæld mange forskellige steder.